Verzekeringen

Goed verzekerd ​

Helaas is het zo dat u tijdens uw reis van alles kan overkomen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom is het verstandig dat u goed verzekerd bent, zodat u in het geval u iets overkomt, ook snel en op een adequate wijze wordt geholpen. Deelnemers aan een reis zijn zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort c.q. persoonsbewijs en verplicht een reis- en ongevallenverzekering met wintersport (ski)risico af te sluiten.

Ziektekostenverzekering​

Elke Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Deze verzekering heeft u dus al.

Reis- en ongevallenverzekering ​

Een reis- en ongevallenverzekering met wintersportdekking is bij onze reizen verplicht. Soms is deze verzekering gesplitst in een reisverzekering en een ongevallenverzekering.
De reisverzekering dekt in het algemeen de financiële schade van uw bagage en uitrusting bij verlies of diefstal.
De ongevallenverzekering dekt in het algemeen de kosten die gemaakt worden indien u tijdens de reis een ongeval overkomt. Bij voorbeeld de vervoerskosten van de piste naar het ziekenhuis, de kosten tijdens het verblijf in het ziekenhuis en eventueel de kosten van vervoer van het ziekenhuis naar uw huisadres.
De exacte dekking staat uiteraard in uw polisvoorwaarden vermeld.

Annuleringsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden om u een financiële tegenvaller te besparen. De verzekering dekt in het algemeen de reissom in het geval u noodzakelijkerwijze uw reis moet annuleren. In het geval uw skipas is inbegrepen in de reissom, wordt ook uw skipas vergoed. Lees ook hier uw polisvoorwaarden om te weten wat exact gedekt is.

Indien u een ongeval overkomt

U krijgt al gauw met alle drie bovenstaande verzekeringen te maken indien u (tijdens uw reis) een ongeval overkomt. Soms overlappen de verzekeringen elkaar. Soms verwijst een verzekeringmaatschappij, bij uitkeren, naar de andere verzekeringmaatschappij. Daarom is de afhandeling van declaraties soms simpeler wanneer u de drie soorten verzekering bij één maatschappij afsluit.

Doorlopend/Kortlopend

Een doorlopende verzekering is geldig gedurende het gehele jaar. Indien u meerdere keren per jaar op reis gaat, is een doorlopende verzekering vaak voordelig. Een kortlopende verzekering geldt alleen gedurende een bepaalde reis met een bepaalde maximale reisduur. Uiteraard is zo’n verzekering voordeliger (maar ook beperkter) dan een doorlopende verzekering.

Bij wie afsluiten?

Het staat u uiteraard geheel vrij bij wie u een verzekering afsluit. Uit ervaring en eigen onderzoek geven wij u echter twee suggesties:

Nederlandse Ski Vereniging – Indien u al lid bent van de Nederlandse Ski Vereniging, en u gaat meerdere keren per jaar op reis (ongeacht waarheen en of u gaat skiën), is het raadzaam om bij hen een doorlopende reis- en ongevallenverzekering af te sluiten. Zij hebben ruime ervaring met specifieke wintersportrisico’s.
U kunt hier een verzekering (meerdere mogelijkheden) bij de Nederlandse Ski Verzekering afsluiten.

Centraal Beheer – Ook Centraal Beheer is een voordelige keus.
U kunt hier een verzekering (meerdere mogelijkheden) bij Centraal Beheer afsluiten.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Bent u op zoek naar meer informatie over Ski Kring Alkmaar of onze reizen? Neem dan contact met ons op.
Scroll naar boven