Alleengaanden

Alleengaanden zijn bij onze vereniging hartelijk welkom.

Het is immers gezelliger om met een groep te skiën of te wandelen dan in uw eentje. En uiteraard is een éénpersoonskamer – als u niet tegen de meerkosten opziet – in het algemeen prettig. De vraag naar éénpersoonskamers neemt gestaag toe.

In weerwil van de toenemende vraag, zijn in de hotels steeds minder éénpersoonskamers beschikbaar. Simpelweg vanwege het commerciële feit dat een hotel liefst zoveel mogelijk mensen in huis heeft. Het komt voor dat wij in een hotel slechts 2 (of soms in het geheel geen) éénpersoonskamers kunnen reserveren en dat er 10 of meer reizigers zo’n kamer willen. Dan krijgen in principe de eerste 2 zo’n kamer, en we moeten de overige 8 teleurstellen.

Om te voorkomen dat wij u moeten teleurstellen, verzoeken wij u dringend om een ‘maatje’ te zoeken waarmee u uw kamer zou willen delen. Wij doen ons uiterste best om gescheiden bedden op zo’n gedeelde kamer te realiseren. En over het algemeen gaat dat prima.

Zijn er dan geen hotels met meer éénpersoonskamers?

Jawel. Maar doorgaans zijn dat hotels die niet continue zijn volgeboekt, die meer achteraf gelegen zijn, of die enigszins verouderd zijn. De hotels die wij selecteren zijn bijna altijd 4-sterren hotels op een goede locatie gelegen. Die hebben ook niet te klagen over de bezetting.

Kan ik niet een tweepersoonskamer krijgen voor allééngebruik?

Als die kamers door het hotel beschikbaar worden gesteld kan dat. Maar ook hier geldt dat het hotel liever twee personen in een tweepersoonskamer heeft dan één. Die kamers worden ook niet gaarne en zeer beperkt aangeboden. En bovendien betaalt u hier aanzienlijk veel meer voor.

Dus nogmaals: Zoek een ‘maatje’ en ga gezellig met z’n tweeën op een kamer. Gelukkig zijn er al heel wat mensen die de voordelen van het delen van een kamer inzien!

Zo kunnen wij onze reizen nog lang continueren!

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Bent u op zoek naar meer informatie over Ski Kring Alkmaar of onze reizen? Neem dan contact met ons op.
Scroll naar boven