Venabu 2020, vliegreis langlaufski

Venabu, Noorwegen

29-02-2020 t/m 07-03-2020

Langlaufen in Noorwegen, vlieg er eens in!
De ruimte en de rust, maar ook de heerlijke buffetten in ons prima hotel.
Heen op zaterdag en terug op zaterdag.

Reisbegeleiding

Voor deze reis is Charlotte vlaar uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij haar terecht. Zij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis.
U kunt haar telefonisch en per e-mail bereiken.

Let op: De prijs van € 1230 is een indicatieprijs

Hotel en langlaufgebied

 

We gaan weer terug naar Venabu, een prachtig gebied met weidse uitzichten en bergen aan de horizon.

Het hotel ligt in het midden van het open Venabygdfjellet plateau en ten zuiden van het Rondane National Park, op een hoogte van 932 m. en 78 km ten noorden van Lillehammer. Het hoge plateau heeft diepe kloven en bergen met toppen tot 1500 m. Het langlaufgebied is variërend van makkelijk tot uitdagend en zowel door open terrein en door licht bebost gebied en over bevroren meren! Voor liefhebbers van rust en ruimte een geweldig mooi gebied. In maart zijn de dagen al flink langer en de temperatuur milder. Het Fjellhotel beschikt over 56 kamers en is in verschillende fasen gebouwd in typisch Noorse stijl. Met eenvoudige kleinere kamers in de oostvleugel en de comfortabele grotere kamers in de Westvleugel. Hier zit dan ook een prijsverschil in. Ook de sauna ontbreekt niet.

 

Achteringang hotel - IMG_1112    De oostvleugel van het hotel - IMG_1113

 

Sinds 1950 is de familie Tvete de trotse eigenaar van dit hotel, hoewel er nu toch een generatiewisseling is geweest. De kinderen hebben nu  de leiding. Lars en Halldis hebben nu wat meer afstand genomen. Vriendelijkheid en gastvrijheid staan nog steeds hoog in het vaandel! De maaltijden zijn in buffetform en eenmaal per week is er het Noors buffet met uitleg over de traditionele gerechten. In de ruime lounge kan men ‘s avonds genieten van de open haard en wie wil kan een dansje maken begeleid met live muziek.

In de skistal is ruimte genoeg om de ski’s te waxen. Ook is er de mogelijkheid om een dagtocht te maken met een gids (dit tegen extra betaling).
Wilt u weer mee, of eens kennis maken met dit prachtige gebied in Noorwegen, wacht dan niet te lang met inschrijven en doe dit bij voorkeur voor 1 oktober!

Winterpension houdt in: ontbijt, lunch (zelf klaarmaken) met warme drank en diner.
De kosten voor transfer naar en van Schiphol en transportkosten van ski’s en evt. bagage zijn niet bij de prijs inbegrepen.

 

Bekijk hier de foto´s van de reis van vorig seizoen

 


Venabu 2020, vliegreis langlaufski