Toblach 2020, langlauf/wandelreis

Toblach, Dolomieten, Italië

17-01-2020 t/m 26-01-2020

Weer terug in ons vertrouwde Toblach.
Het meest bekende en meest uitgebreide langlaufgebied.
Heen op vrijdag en terug op zondag.

Reisbegeleiding

Voor deze reis is Jan Knijn uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij hem terecht. Hij zijn uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis.
U kunt hem per e-mail bereiken.

Algemeen

Dit jaar gaan we weer naar Toblach!.

We verblijven in het *** sterrenhotel “Dolomiten”. De kamers zijn allen voorzien van bad/douche, wc, telefoon en tv. Na een inspannende dag is het heerlijk ontspannen in de wellness faciliteiten.

Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. ‘s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een heerlijk diner. Bovendien zijn er verschillende ruimten waar je gezellig kan zitten.

De langlaufski’s worden in de “skistal” geplaatst.

 

 

Langlaufgebied

De loipes in het gebied, Hoch Pustertal, zijn altijd prima verzorgd en bieden een ruime keus. De mogelijkheden zijn ongekend en maakt dit hoog gelegen en uitgestrekte langlaufparadijs met ruim 200 km uniek.

Het langlaufstadion op 1300 meter hoogte, rondje Toblachsee, naar Cortina, een spectaculaire tocht over bruggen en door tunnels. De andere kant naar Innichen door naar het prachtige Fischleintal op 1500 m, of van Innichen richting Oostenrijk. Met de bus naar de Kreuzbergpas en vandaar naar de Nemeshut op 1900 m. met prachtig uitzicht (ook mooi om hier naar toe te wandelen). Ook is er de afdaling naar Niederdorf en dan door naar Welsberg of de Pragser Wildsee op 1500 meter hoogte of toch maar door naar Platz Wiese op 2000 m?? Het is te veel om allemaal op te noemen want er zijn ook nog de zijdalen! In totaal biedt het Dolomiti Nordic ski gebied vele mogelijkheden op goede geprepareerde loipes tot 1300 km in totaal. Ook zijn er mogelijkheden om eerst de bus of trein te nemen. Aan u de keuze waar naar toe!

Een dagje niet op de langlaufski’s? Misschien is een sneeuwschoenwandeling een idee of een tochtje met een arrenslee.

 

      

 

Wandelen

In het gebied zijn voldoende mogelijkheden om in de wintertijd een mooie wandeling te maken. Steeds vaker maken onze leden gebruik van de sportieve en ontspannende bezigheid.

 

Week te kort

U kunt een weekpas kopen voor de loipes in het Hoch Pustertal voor € 30,00.
Voor € 5,00  meer hebt U er één voor het hele Dolomiti Nordic ski gebied. Met het gebruik van die weekpas kunt u ook gebruik maken van bus en/of trein en is het mogelijk een “culturele” dag in te lassen, bijvoorbeeld het Messner museum in Bruneck, naar het zuidelijker gelegen Bozen of naar Merano! Wandelaars kunnen apart een weekkaart kopen bij de VVV. Het natuurmuseum, van de omgeving Toblach, is naast de deur en zeker een bezoek waard.

Eigenlijk is 8 dagen te kort!


Toblach 2020, langlauf/wandelreis