Ramsau, langlauf/wandelreis

Ramsau am Dachstein, Oostenrijk

19-01-2018 t/m 28-01-2018

Langlauf- en wandelreis Ramsau am Dachstein, Oostenrijk
Een uniek zonnig gelegen langlauf en wandel paradijs met ook mogelijkheden voor alpineskiën
Heen op vrijdag, terug op zondag.

Reisbegeleiding

Voor deze reis is Jan Knijn uw reisbegeleider.
Voor alle vragen over deze reis kunt u bij hem terecht.
Hij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis.
U kunt hem per e-mail bereiken.

Thea Knijn heeft weer een mooi fotoalbum gemaakt.

Dat kunt u hier inzien

 

Glooiende hellingen in een weids landschap

Ook dit jaar is Ramsau in ons reisprogramma opgenomen. Het is een uitgebreid en aantrekkelijk gebied en zeer sneeuwzeker. Ramsau ligt op een zonnig en hoog gelegen plateau van 18 kilometer lang en 4 km breed, waar 200 km langlaufloipes liggen. Op dit plateau en deels in de bossen in het midden en er omheen zijn er hoogteverschillen tussen de 1000 meter en 1400 meter. Loipes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden van blauw tot zwart en naast 150 km klassieke loipes zijn er ook nog eens 70 km scating loipes. Voor elk wat wils dus en de loipes worden iedere dag opnieuw geprepareerd.
Via een aansluitingsloipe stapt U zo vanuit het hotel op de loipe!

Maar behalve al dit genoegen kunt u ook nog met de kabelbaan naar een hoogte van 2700 meter, daar is de Dachsteingletscher (18 km langlaufloipes) met fenomenale uitzichten, afhankelijk van sneeuw- en weercondities.
Over het plateau rijden geregeld bussen via meerdere lijnen zodat u na een lange dagtocht weer gemakkelijk bij het hotel kunt terugkeren. De bushalte (‘Almfrieden’) is 150m van het hotel.

Ook is het mogelijk om met de winterkaart naar Schladming en verder naar Mandling en Radstadt te gaan of naar Filzmoos. Hier liggen nog eens ruim 200 km langlaufloipes in diverse moeilijkheidsgraden..

 

2017 - Ramsau LL 1

 

2017 Ramsau LL 3

 

2017 - Ramsau LL 3

 

Wandelen

Ga ook eens wandelen in hartje winter!

Dit fraai gelegen plateau is zeer geschikt voor wandelaars en nordic walkers! Het hotel stelt bergstokken ter beschikking.

Er liggen 70 km wandelpaden. Dit varieert van brede door pistebullies getrokken paden waarop ook arrensleden glijden tot smalle uitgetreden paden langs berghellingen en beekjes. Ook uitstapjes met de (hotel)bus naar Filzmoos (50 km wandelpaden) of Schladming (60 km wandelpaden) zijn zeer goed te doen. Mocht u het na een zeer inspannende dag eens wat rustiger aan willen doen, dan kan dat hier! En we hebben het zelf mogen aanschouwen: van de vele arrensleden die door het dal glijden wordt druk gebruik gemaakt. Ook biedt de winterkaart tal van andere kortingen op zwembaden, musea, sledetochten etc.

Ook de Dachsteingletscher is voor wandelaars zeker een aanrader vanwege de geprepareerde wandeling die u daar kunt maken (totaal 12 km heen en terug).

 

 

2017 - Ramsau LL 4

 

Het hotel ”Almfrieden”

zorgt goed voor de inwendige mens, met ‘s morgens een ontbijt buffet en ‘s avonds een 4-gangen-keuzemenu met saladebuffet. De kamers zijn voorzien van bad/douche toilet, tv en wifi. Voor de éénpersoonskamers wordt geen toeslag berekend. De langlaufski’s worden in de skiruimte geplaatst en daarnaast is er een ruimte om te waxen. Ook is er een Wellness ruimte om heerlijk te ontspannen van alle inspanningen overdag.

 

Alpineskiën

Voor de alpineskiërs zijn in de omgeving uitstekende mogelijkheden. Met de skibus (halte Almfrieden) bereikt u in 15 minuten de plaats Schladming, het ‘4 Berge Ski’-gebied, met de Planai en verder 160 km pisten (Amade-skigebied).

 

Bekijk hier het fotoboek van Thea van deze reis 2017

Bekijk het filmpje Ramsau 2016

 


Ramsau, langlauf/wandelreis