Hochgurgl, lente alpineskireis

Hochgurgl, Ötztal, Tirol, Oostenrijk

14-04-2018 t/m 21-04-2018

Lente reis Obergurgl
De beste afsluiting van de winter
Heen op zaterdag, terug op zaterdag.

Reisbegeleiding

Voor deze reis is Cees Burgersdijk uw reisbegeleider.
Voor alle vragen over deze reis kunt u bij hem terecht.
Hij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis.
U kunt hem per e-mail bereiken.

Het is nu nog meer genieten in Hochgurgl!

Doordat de hotels Austria/Bellevue in Obergurgl eerder sluiten dan aanvankelijk was afgesproken, hebben we een uitstekend alternatief gevonden in Hotel Laurin in Hochgurgl. Eveneens een prima hotel met alle faciliteiten, o.a. een vrij nieuw saunalandschap (behalve een zwembad). Het hotel is dichtbij de liften gelegen en bovendien is het motormuseum, waar dit voorjaar een nieuwe expositie is van authentieke sneeuw- en pistenvoertuigen, eveneens dichterbij.

 

Obergurgl 2015 - Uitzicht

 

Obergurgl 2015 - Wurmkogl

 

Obergurgl 2015 - groepje

 

Hochgurgl en Obergurgl liggen aan het eind van het Ötztal, waardoor het – anders dan in Sölden eerder in het dal – altijd rustig blijft in het skigebied. Geen enkele wachttijd bij de liften, ski-in/ski-out, grote en gezellige terrassen. In totaal zijn er 11 bergrestaurants / terrassen.
Ieder jaar maken we minstens 1 excursie naar de Schönwies-Hütte, een unieke en (afhankelijk van de gekozen route) toch makkelijk te bereiken Hoch-Alpine ervaring.
Sinds 2016 is er voorts een flinke verbetering van het skigebied bij de Kirchenkarlift (Official Trainingspiste US Ladiesteam in Europa), de oude lange sleeplift daar is vervangen door een royale gondeltjeslift. Het beneden station ervan is een heel bijzonder gebouw, waarin een fraai museum en evenzeer groot restaurant en terras zijn opgenomen. In het museum staan honderden soms wel meer dan 125 jaar oude auto’s maar vooral motoren opgesteld.

Op de skipas kan men ook in Sölden o.a. skiën op de Rettenbach- en de Tiefenbachgletsjers. Daar is het in dit seizoen wel veel drukker.
Afhankelijk van de deelnemersgroep gaan we veelal (collectief) met particuliere auto’s waardoor het vaak (maar niet altijd) mogelijk is van huis naar hotel en vv. vervoerd te worden.
Hochgurgl is een exclusieve bestemming voor geheide liefhebbers, wel iets anders dan de donkere dagen aan het begin van de winter.

Zon, warmte, altijd bruikbare en vaak echt goede sneeuw (waaronder ook firn !), veelal méér skibare uren, rust en ruimte zonder krassende snowboarder in je nek en “wunderbare Pflegung”.

We komen hier al meer dan 30 jaar, voorheen soms met meer dan een bus, dat hoeft helemaal niet, maar het zou eigenlijk niet hoeven verbazen.

Juist onze leeftijdsgenoten zijn enerzijds natuurlijk gewend aan alle uiteenlopende wintersport mogelijkheden, maar zeker ook gehecht aan de veiligheid van een onvergelijkbaar ruim en rustig gebied met ongebruikelijk comfortabele hotels !!

 

Let op: De prijs voor de beschikbare éénpersoonskamers is € 573,-. Dat is minder dan de prijs per persoon in een tweepersoonskamer. Waarschijnlijk wordt dit veroorzaakt door een verschil in luxe.

 

Films:

Zie hier de film Obergurgl 2017
Obergurgl Ski Snowmagazine

Skifahren in Obergurgl-Hochgurgl

 


Hochgurgl, lente alpineskireis