Obergurgl/Hochgurgl 2020, lente alpineskireis

Obergurgl, Oostenrijk

28-03-2020 t/m 04-04-2020

In april skiën? Dat gaat super in het hoogste bergdorp van Oostenrijk.
Vaak de meeste sneeuw, zeer zonnig weer en een meer dan uitstekend hotel.
Heen op zaterdag en terug op zaterdag. Eigen auto of meerijden.

Reisbegeleiding

Voor deze reis is Cees Burgersdijk uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij hem terecht. Hij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis.
U kunt hem telefonisch en per e-mail bereiken.

Nog meer genieten

We gaan dit seizoen weer naar de hotels Austria/Bellevue in Obergurgl. Vanouds echt super hotels met alle faciliteiten, o.a. een uitgebreid saunalandschap met luxe zwembad binnen én buiten (verbonden).

 

Obergurgl 2014-2015 Obergurgl 2014-2015 Obergurgl 2014-2015

 

Hochgurgl en Obergurgl liggen aan het eind van het Ötztal, waardoor het – anders dan in Sölden eerder in het dal – altijd rustig blijft in het skigebied. Geen enkele wachttijd bij de liften, ski-in/ski-out, desgewenst swingend en rockend reuze terras vlak voor thuiskomst, in totaal zijn er 11 bergrestaurants / terrassen.
Ieder jaar maken we minstens 1 excursie naar de Schönwies-Hütte, een gemakkelijk te bereiken onweerstaanbare Hoch-Alpine ervaring.
In 2016 werd een flinke verbetering van het skigebied bij de Kirchenkar I (Official Trainingspiste US Ladiesteam in Europa) gerealiseerd: de lange sleeplift is vervangen door wel zeer royale gondeltjes. In seizoen 2018 is de Kirchenkar sectie II gerealiseerd. Eveneens met luxe 10 persoonsgondels (met zitting verwarming!). Deze lift brengt je nog eens 210 meter hoger naar 2839 m. Het dalstation van Kirchenkar I is een bijzonder gebouw, waarin een – ook voor niet motor adepten – fraai museum,  een groot restaurant en terras zijn opgenomen. In het museum staan honderden zeldzame geheel gerestaureerde en soms wel meer dan 125 jaar oude auto’s en vooral motoren opgesteld.

 

2017 - Obergurgl uitgelicht Obergurgl 2015 - Ijshut Obergurgl 2015 - groepje

 

Op de skipas kan men ook in Sölden o.a. skiën op de Rettenbach- en de Tiefenbachgletsjers. Daar is het in dit seizoen wel veel drukker.
Afhankelijk van de groep deelnemers gaan we vooral met particuliere auto’s waardoor het vaak (maar niet altijd) mogelijk is van huis naar hotel en vv. vervoerd te worden.
Ober/Hochgurgl is een exclusieve bestemming niet alleen voor geheide liefhebbers, wel iets anders dan de donkere dagen aan het begin van de winter.

Zon, warmte, altijd bruikbare en vaak echt goede sneeuw (waaronder ook firn !), veelal méér skibare uren, maar vooral rust en ruimte (b.v. 5 skiërs op 1,5 km piste) zonder krassende snowboarder in je nek en in het hotel wunderbare Pflegung.

We komen hier al meer dan 30 jaar, voorheen soms met meer dan 1 bus, dat hoeft helemaal niet, maar het zou eigenlijk niet hoeven verbazen.

Juist onze leeftijdsgenoten zijn enerzijds natuurlijk gewend aan alle wintersport mogelijkheden, maar zeker ook gehecht aan de veiligheid van een onvergelijkbaar ruim en rustig gebied met ongebruikelijk comfortabele – en helaas onvermijdelijk duurdere – hotels. Máár … ze zijn het dubbel en dwars waard!!

 

N.b.: Meer dan voorheen is tijdige aanmelding (voor 1 oktober) van belang, wie later reageert loopt het risico dat het niet meer, of niet voor die prijs lukt, en het betekent zeker extra werk.

 

Meerijden / zelf rijden
Vermeldt bij uw aanmelding op het formulier bij ‘preferenties’ of u zelf rijdt met eigen auto (en of u eventueel passagiers kunt meenemen) of dat u liever met een ander meerijdt.

 

Films:

Zie hier de film Obergurgl 2017
Skifahren in Obergurgl-Hochgurgl

 


Obergurgl/Hochgurgl 2020, lente alpineskireis