Les Trois Vallées, voorjaar alpineskireis

Brides les Bains, Frankrijk

02-03-2018 t/m 11-03-2018

Voorjaarsreis Les 3 Vallées, Brides les Bains, Frankrijk
Het grootste skigebied ter wereld!
Heen op vrijdag, terug op zondag

Reisbegeleiding

Voor deze reis is Elly Teitsma uw reisbegeleider.
Voor alle vragen over deze reis kunt u bij haar terecht.
Zij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis.
U kunt haar per e-mail bereiken.

Hier ziet u een filmpje van deze reis

 

Les 3 Vallées

Alweer voor de derde achtereenvolgende keer gaan we naar deze fantastische bestemming. We hebben een prima 3 sterren hotel in Brides les Bains, een kleinere plaats die met een gondellift direct is verbonden met Meribel. Het hotel ligt plm. 250 m van deze lift en deze afstand is prima te lopen. Bovendien kunnen ski’s en schoenen bij de lift worden gestald, zodat u op uw normale schoenen comfortabel kunt lopen. De ski’s en schoenen kunnen eventueel ook boven in Meribel worden gestald.

 

Hotel Savoy

Het hotel is naast een prachtige kerk gelegen en heeft vroeger dienst gedaan als seminarie, maar is enige jaren terug geheel gerenoveerd met behoud van enige authentieke elementen, waaronder de originele notenhouten trap (er is ook een lift). Het uitgebreide ontbijtbuffet is ‘onfrans’ met diverse soorten brood, fruit en yoghurt en zelfs deels een ‘engels ontbijt’.
Het diner is prima verzorgd, de bediening zeer correct en ‘monsieur Cadet’ de bedrijfsleider is reuze trots als hij persoonlijk de kazen aansnijdt voor de Raclette-avond.
Het sauna-gedeelte bevindt zich in de kelder, is weliswaar vrij nieuw en keurig verzorgd, maar eenvoudig.

 

Trois Vallees - Raclette met de chef van hotel Savoy hor

 

Trois Vallees 2016 - diner

 

Trois Vallees 2016 - groepje

 

Skigebied

Het grootste skigebied ter wereld behoeft geen superlatieven. De drie dalen van Val Thorens/Les Menuires, Meribel en Courchevel bieden oneindig veel variaties en mogelijkheden. Wij komen met de lift midden in het skigebied van Meribel aan, wat in het middelste dal is gelegen. U kunt dus dagelijks kiezen naar welk gedeelte u gaat. Vanuit Meribel kunt u elke uithoek van het gebied bereiken en weer op tijd terugkeren. Meribel noemt zichzelf “La coeur des Trois Vallées”.

 

Vertier

Na de skidag keert u terug naar het centrum van Meribel, waar een zeer gezellige bar dicht bij de lift is gelegen en waar u van 15.30 – 16.30 uur van de aangepaste prijzen kunt profiteren tijdens het ‘happy hour’. U hebt alle tijd, want de laatste lift terug naar Brides les Bains gaat om 17.30 uur.

Bent u teruggekeerd in Brides les Bains, dan loopt u via de looproute naar beneden langs hotel Amélie waar altijd een gezellige après-ski wordt gehouden. Bent u een echte lekkerbek, dan loopt u even langs de delicatessewinkel waar onder andere de verleidelijke ‘meringues’ naar u liggen te lonken in de etalage. Maar u kunt natuurlijk ook rechtstreeks naar ons eigen hotel lopen waar het eveneens gezellig toeven is in de ruime lounge en ook daar is een ‘happy hour’.

 

Bekijk hier het filmpje van Les Trois Vallées 2017


Les Trois Vallées, voorjaar alpineskireis