Les Trois Vallées 2020, voorjaar alpineskireis

Brides les Bains, Frankrijk

06-03-2020 t/m 15-03-2020

Elke dag een andere route in dit grootste skigebied van Europa.
Val Thorens, Les Menuires, Courchevel, Meribel, je ziet het allemaal!
Heen op vrijdag en terug op zondag.

Reisbegeleiding

Voor deze reis is Elly Teitsma uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij haar terecht. Zij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis.
U kunt haar telefonisch en per e-mail bereiken.

Les 3 Vallées

We vieren dit jaar ons lustrum in Brides les Bains. We hebben een prima 3 sterren hotel in Brides les Bains, een kleinere plaats die met een gondellift direct is verbonden met Meribel. Het hotel ligt plm. 250 m van deze lift en deze afstand is prima te lopen. Bovendien kunnen ski’s en schoenen bij de lift worden gestald, zodat u op uw normale schoenen comfortabel kunt lopen. De ski’s en schoenen kunnen eventueel ook boven in Meribel worden gestald.

 

      

 

Hotel Savoy

Het hotel is naast een prachtige kerk gelegen en heeft vroeger dienst gedaan als seminarie, maar is enige jaren terug geheel gerenoveerd met behoud van enige authentieke elementen, waaronder de originele notenhouten trap (er is ook een lift). Het uitgebreide ontbijtbuffet is ‘onfrans’ met diverse soorten brood, fruit en yoghurt en zelfs deels een ‘engels ontbijt’.
Het diner is prima verzorgd, de bediening zeer correct en ‘monsieur Cadet’ de bedrijfsleider is reuze trots als hij persoonlijk de kazen aansnijdt voor de Raclette-avond.
Het sauna-gedeelte bevindt zich in de kelder, is weliswaar vrij nieuw en keurig verzorgd, maar eenvoudig.

 

      

 

Skigebied

Het grootste skigebied ter wereld behoeft geen superlatieven. De drie dalen van Val Thorens/Les Menuires, Meribel en Courchevel bieden oneindig veel variaties en mogelijkheden. Wij komen met de lift midden in het skigebied van Meribel aan, wat in het middelste dal is gelegen. U kunt dus dagelijks kiezen naar welk gedeelte u gaat. Vanuit Meribel kunt u elke uithoek van het gebied bereiken en weer op tijd terugkeren. Meribel noemt zichzelf “La coeur des Trois Vallées”.

 

      

 

Vertier

Na de skidag keert u terug naar het centrum van Meribel, waar een zeer gezellige bar dicht bij de lift is gelegen en waar u van 15.30 – 16.30 uur van de aangepaste prijzen kunt profiteren tijdens het ‘happy hour’. U hebt alle tijd, want de laatste lift terug naar Brides les Bains gaat om 17.30 uur.

Bent u teruggekeerd in Brides les Bains, dan loopt u via de looproute naar beneden langs hotel Amélie waar altijd een gezellige après-ski wordt gehouden. Bent u een echte lekkerbek, dan loopt u even langs de delicatessewinkel waar onder andere de verleidelijke ‘meringues’ naar u liggen te lonken in de etalage. Maar u kunt natuurlijk ook rechtstreeks naar ons eigen hotel lopen waar het eveneens gezellig toeven is in de ruime lounge en ook daar is een ‘happy hour’.

 

 

Hier ziet u een filmpje van de reis van vorig seizoen

 


Les Trois Vallées 2020, voorjaar alpineskireis