Gerolstein 2018, wandelreis

Gerolstein, Eifel, Duitsland

15-09-2018 t/m 22-09-2018

Een nieuwe wandelreis naar Gerolstein in de Eifel in Duitsland.
Een ideale bestemming waar u in een beperkt aantal uren bent!
Heen op zaterdag en terug op zaterdag.

Reisbegeleiding

Voor deze reis is Jan Knijn uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij hem terecht. Hij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis.
U kunt hem per e-mail bereiken.

Een geheel nieuwe wandelreis !

Dit jaar een nieuwe bestemming voor de wandelreis.

We gaan naar de Eifel en verblijven in het Seehotel aan het stuwmeer in Gerolstein, gelegen in het nationale park Hohe Eifel.

We vertrekken, anders dan voorgaande jaren, zaterdagmorgen uit Alkmaar met een tweede opstapplaats in Amsterdam Duivendrecht. Na een koffiestop onderweg, hopen we rond het middaguur op de plaats van bestemming te zijn. Na de kamerindeling is er hopelijk nog voldoende tijd voor een korte wandeling.

 
Econ zimmer 1 Restaurant 1 Restaurant 2

 


De Omgeving

Gerolstein ligt midden in het Nationaal Park Eifel. Het wandelpad de Eifelsteig, verbindt Aken met Trier en is in totaal rond 300 km lang. Het doorkruist het Nationaal Park Eifel, de uitgestrekte hoogveenlandschappen van de hoge Venen en het Vulkaneifel European Geopark. Gerolstein ligt aan de Eifelsteig, tussen etappes 9 (van Hillesheim naar Gerolstein) en 10 (van Gerolstein naar Daun). Deze behoren tot de mooiste etappes van de Eifelsteig. Met behulp van onze bijblijfbus hopen wij de meest interessante wandelingen te kunnen maken.

 

Restaurant 3 Slaapkamer 2 Stube 2

 


Seehotel am stausee in Gerolstein

Het hotel is een 3 sterrenhotel en we verblijven op basis van half pension met ontbijtbuffet en ‘s avonds een 4- of 5 gangen diner.

Het hotel heeft een verwarmd overdekt zwembad met panoramisch uitzicht, alsook een Turks bad, een zonnebank en een Finse sauna.

Op de zaterdag van vertrek moeten we de kamers voor 10.00 uur verlaten. Daarna vertrekken we richting Alkmaar. Onderweg stoppen we nog voor een lunch en we hopen in de namiddag weer in Alkmaar te zijn, uiteraard afhankelijk van de drukte op de weg.

Jan Knijn is de reisbegeleider voor deze reis. Jan en Thea gaan in juli een paar dagen naar Gerolstein om kennis te maken met het hotel, de mogelijkheden voor de wandelingen te bekijken, de moeilijkheidsgraad en de verdere mogelijkheden.

We hopen uiteraard op prachtig weer.

 

Zwembad 2 Gerolstein - Hotel 1 Gerolstein - Hotel 3


Gerolstein 2018, wandelreis