Gerolstein 2019, wandelreis

Gerolstein, Eifel, Duitsland

15-09-2019 t/m 22-09-2019

Opnieuw naar Gerolstein in de Eifel in Duitsland.
Een ideale bestemming waar u in een beperkt aantal uren bent!
Heen op zondag en terug op zondag.

Reisbegeleiding

Voor deze reis is Jan Knijn uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij hem terecht. Hij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis.
U kunt hen telefonisch en per e-mail bereiken.

Gerolstein in de Eifel

We gaan voor de tweede keer naar de Eifel en verblijven weer in het Seehotel aan het stuwmeer in Gerolstein, gelegen in het nationale park Hohe Eifel.
We vertrekken, anders dan vorig jaar,  zondagmorgen rond 09.00 uur uit Alkmaar met een tweede opstapplaats in Amsterdam Duivendrecht. Na een lunchstop onderweg, hopen we in de loop van de middag op de plaats van bestemming te zijn. Na de kamerindeling is er hopelijk nog voldoende tijd voor een korte wandeling.

 

 

De Omgeving

Gerolstein ligt midden in het Nationaal Park Eifel. Het wandelpad de  Eifelsteig, verbindt Aken met Trier en is in totaal rond 300 km lang. Het doorkruist het Nationaal Park Eifel, de uitgestrekte hoogveenlandschappen van de hoge Venen en het Vulkaneifel European Geopark.  Gerolstein ligt aan de Eifelsteig tussen de etappes 9 en etappe 10. De bedoeling is om voor dit jaar een aantal andere etappes te wandelen, al dan niet gecombineerd met andere wandelingen.
Thea en Jan Knijn zullen weer reisbegeleiders zijn voor deze reis. Daartoe zullen zij in juni alvast een aantal dagen van hun vakantie gebruiken om zich  te oriënteren op nieuwe wandelmogelijkheden.
De groep kan gesplitst worden, zodat je per dag kan kiezen voor een kortere dan wel langere wandeling. Met behulp van onze bijblijf bus zal dit wel lukken.

 

 

 

Seehotel am stausee in Gerolstein

Het hotel is een 3 sterrenhotel en we verblijven op basis van half pension met ontbijtbuffet en ‘s avonds een 4- of 5 gangen menu. Het hotel heeft een verwarmd overdekt zwembad met panoramisch uitzicht, alsook een stoomcabine, een zonnebank en een Finse sauna. (Zie de link naar het hotel).
Op de zondag van vertrek moeten we de kamers om 10. 00 uur verlaten. Daarna vertrekken we richting Alkmaar. Onderweg stoppen we nog voor een lunch en we hopen plm. 17.00 uur weer in Alkmaar te zijn, uiteraard afhankelijk van de drukte op de weg.

Een paar aansprekende foto’s van vorig jaar kunt u hier bekijken.

We hopen uiteraard weer op prachtig weer.

 


Gerolstein 2019, wandelreis