2 – Reisverslag Sölden

Ski-Wandelvakantie Sölden

Inleiding:
Van 14 t/m 22 oktober 2016 ben ik mee geweest met de skikring reis naar de plaats Solden in Oostenrijk. Samen met Riet en Marjan van Blerk waren wij de enige 3 wandelaars van de groep.
Jaap Duin was onze reisbegeleider.
Na een aangename (nacht)bus reis gearriveerden wij in hotel “Gasthof Grauer Bär” in Solden. Een uitstekend hotel met vriendelijk personeel en een prima restaurant met lekker eten.

Link naar onze gewandelde routes
http://hl.home.xs4all.nl/webdisk/maps/SkikringAlkmaar.html

Foto album: https://goo.gl/photos/KLddfutuVrS7jwBH8

Dag beschrijving:
14-10-2016 Vertrek nachtbus. Instapplaats Station Duivendrecht

15-10-2016 Aankomst Solden
Na het inchecken in het hotel wat rondgekeken in Solden. Bij de VVV Informatie ingewonnen over wandelingen in de omgeving. Daar kregen we te horen dat de liften nog niet in gebruik waren en de meeste berghutten gesloten waren. Gelukkig konden wij met de skibus mee naar boven en daar hebben we 2x gebruik van gemaakt.

16-10-2016 Solden en TiefenBach (ong. 7 km)
Met skibus naar het Tiefenbachbahn grondstation. Onze gezellige groep skiërs stond te popelen om met de lift naar boven te mogen. Riet, Marjan en ik hebben daar in de prachtige omgeving rond gekeken. Daarna met de bus naar de Solden Mautstelle en vandaar een steile afdaling gewandeld naar Solden.

17-10-2016 Solden naar Bodenegg v.v. (14km)
Richting Vent dal gewandeld (via Swieselstein) tot aan het gehucht Bodenegg. De geplande (hoge) route terug bleek te steil en we hebben een alternatieve route, aan de andere kant van de rivier Venter Ache, terug gelopen.

18-10-2016 Rondwandelen Obenlangenfeld (12km)
Met de lijnbus naar Langefeld en daar een rondwandeling gemaakt. Langelfeld ligt is een breed dal en is wat geschikter voor wandelaars dan Solden. Ook waren er meer gemarkeerde wandelingen dan Solden. Voor de wandelaars was ook een zeer hoge hangbrug gemaakt. Na enige aarzelingen hebben Riet en ik die hangbrug overgestoken…

19-10-2016 Solden rondwandelen (14km)
Vanuit hotel richting Granstein hutte gelopen. Het begon te regenen en hut bleek gesloten maar gelukkig maakte de eigenaresse toch een bakkie koffie voor ons! Afgedaald naar het hoofddal bleek het daar zo smal dat we gedwongen waren 800 meter langs de snelweg 186 (inclusief een tunnel) te lopen. Uiterst gevaarlijk dus! De rest van de route was weer prachtig aan de oostzijde van het dal.

20-10-2016 Hoch Solden (7km)
Voor de tweede keer met skibus naar het Tiefenbachbahn grondstation en terug naar de Solden Mautstelle. Daar vandaan richting Hochsolden gelopen evenwijdig aan de hoogte lijnen. Mooie route gewandeld gedeeltelijk door de sneeuw.

21-10-2016 Groepswandeling Solden naar Sahnestuberl v.v. (14km)
We lopen met een groot deel van de skigroep naar de Sahnerstuberl hutte te lopen (7km). Een leuke oude hut met goed eten. Ik loop met Lenie de hele route terug naar het hotel. ‘s avonds vertrekken we met de bus richting Nederland.

Hartelijk dank voor een zeer geslaagde vakantie met de leuke groep en mooie wandelingen.

Hans Luthart
hl@xs4all.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven