7 – Reisverslag Les Trois Vallées 2019

door Céline Neefkes

Brides les Bains 2019

Dit jaar kon Elly Teitsma niet mee i.v.m. een blessure en mocht ik de honneurs waarnemen als reisbegeleider. Best spannend natuurlijk.

De bus vertrok vlot uit Alkmaar en Duivendrecht, echter hadden we maar 1 chauffeur die in Luxemburg gewisseld zou worden. Bij de wissel hadden we een half uur vertraging door een luik en deur die niet meer dicht wilden.
Na aankomst had iedereen snel zijn weg gevonden in het dorpje en skilockerverhuur. Het diner was heerlijk, vooral in aanblik van de door ons meegebrachte tulpen. Iedereen ging vroeg naar bed.

De volgende dag was er stralend weer en iedereen heeft heerlijk kunnen skiën of wandelen. S’Middags in de bar kwamen er al sterke verhalen los. De verschillende groepjes hadden zich vooral over st. Martin en Courchevel uitgespreid. Alleen Trudy Oud had haar knie verdraaid, maar het viel gelukkig mee. Later deze week zou Martin Janssen zijn knie ook verdraaien en dat viel niet mee, want hij heeft de rest van de vakantie gewandeld.
Op maandag was het regenachtig en sneeuwde het ook, daarnaast was er ook nog een hele harde wind. Hierdoor waren alleen de lager gelegen liften open.  Om via Meribel –Motaret te skiën kon je een mooi rondje maken. Het was weliswaar pittig skiën in de diepe sneeuw. We hebben buiten gegeten, maar waren daardoor erg afgekoeld en besloten om terug te keren naar Brides. Daar scheen net de zon…..  Dinsdag was het weer een stuk beter en hebben wij een prachtige tocht naar Val Thorens en Rosael gemaakt, naar het hoogste punt van het gebied.

Wij hadden 3 jarige mensen  mee op deze reis en woensdag werden zij toegezongen, kregen bij het diner een aardig presentje en een prachtige taart met opschrift, speciaal voor hun drieën. Wij mochten gelukkig mee proeven. Het weer en skiën was wisselend op deze dag, door wind en opgewaaide sneeuw.

Donderdag begon met regen, maar viel het weer uiteindelijk mee en hebben we nog lekker richting St Martin de Belleville geskied en Les Menuires, maar daar was ook veel wind, waardoor we weer richting Mottaret zijn gegaan. Inmiddels hadden we een ‘valler’ in de groep die afgevoerd is met de banaan, maar bij terugkomst in het hotel bleek het gelukkig erg mee te vallen. Er was ook nog een zieke, die uiteindelijk in het ziekenhuis van Albertville terechtkwam met een acute luchtwegontsteking en zuurstof tekort in het bloed. Zij is zonder ons een aantal dagen later naar huis is gekomen. Gelukkig gaat het nu weer goed met de patiënt.

Vrijdag hebben wij nog even heerlijk kunnen skiën richting Courchevel, maar zaterdag was het slecht weer. De meeste deelnemers sloten de ski- of wandel dag af in het barretje net beneden aan de weg van het hotel. Daar werd een lekker drankje gedronken, ontmoetten de verschillende groepjes elkaar en werd er vooral veel gelachen om alle beleefde avonturen van die dag.

Iedere avond kregen wij een heerlijk keuzemenu en het ontbijt was ook prima in orde. Het personeel van het hotel was zeer gastvrij en het hotel heeft uitstekende bedden. Deze week heeft zich gekenmerkt door grote gezelligheid, lekker eten en drinken en wisselende weers- en ski omstandigheden. Voor mij persoonlijk waren er ook vele regel- en leermomenten, waar ik van genoten heb.

Bedankt iedereen voor een mooie en gezellige reis en hopelijk kan Elly volgend jaar weer mee.

Groet,
Céline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven