Toblach 2025, langlauf/wandelreis
10 januari – 19 januari 2025

0,00

Langlauf- en wandelreis naar het Hochpustertal met vele zijdalen richting Dolomieten en richting Alpen gelegen in Zuid Tirol, Italie
Het mekka op het gebied van langlaufen met tussen de 300 en meer dan 900km  gespoorde loipes. Hier kunt u zich helemaal uitleven en niet vervelen.

  • Toblach, Dolomieten, Italië
  • Heen op vrijdag en terug op zondag.

Op basis van de ervaringen van afgelopen februari gaan we  in 2025 weer in januari. Dat betekent waarschijnlijk betere sneeuwcondities op de loipes en op de wat lager gelegen winterlanglaufpaden.

 

Bijz:  datum aanmelden nog niet bekend.

 

 

Wilt u zich aanmelden voor deze reis? Log dan in via Mijn Skikring. Als u al ingelogd bent druk dan op onderstaande knop om u aan te melden voor deze reis.

Aanmelden nog niet/niet meer mogelijk

Algemeen

Wij komen hier al vele jaren en deze reis is elk jaar weer een groot sukses. Voor de vaste deelnemers is ons verblijf al overbekend. Het 3-sterren hotel Dolomiten is een gastvrij familiehotel.  De kamers zijn allen voorzien van bad/douches, wc, telefoon en tv. Na een inspannende dag is het heerlijk ontspannen in het “Sauna relax centrum”. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd . ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu met aparte saladebuffet. Bovendien zijn er verschillende ruimten waar je gezellig kunt zitten en waar je   ’s avonds een kaartje kunt leggen of andere spelletjes kunt doen. De langlaufuitrusting en wandel- en nordicstokken worden in de “skistal” geplaatst en daar is gelegenheid om skis te waxen.

Langlaufgebied

De loipes in het Hoch Pustertal en omgeving zijn altijd prima geprepareerd en bieden een ruime keus qua moeilijkheidsgraad. Als er te weinig sneeuw valt, worden de loipes aangelegd met kunstsneeuw van een uitstekende kwaliteit,  minimaal 100km. Dat maakt dit hooggelegen en uitgestrekt langlaufparadijs uniek. Als er voldoende sneeuw ligt, wat bijna altijd het geval is, zijn er  minstens 450km aan loipes.  U kunt dichtbij het hotel op de loipe stappen. Ook zijn er mogelijkheden om eerst de bus of de trein te nemen en daarna te gaan langlaufen  of andersom.  Aan U de keuze waar naar toe en of u veel wilt afdalen of juist wil klimmen! Allerlei combinaties zijn mogelijk.  Het langlaufstadion van Toblach ligt op 1300 meter hoogte. Een heel mooie tocht is die naar het langlaufstation van Cortina d’ Ampezzo, een tocht van 30km, die over bruggen en door tunnels gaat. Een heel andere kant op is in de richting van Innichen en vandaar naar het prachtige Fischleintal op 1500 m, of van Innichen richting Oostenrijk. Vanaf het hotel richting Niederdorf en dan door naar alt Prags, Sage en evt. Bruckele en dan nog naar Welsberg.  Ook zijn er hoogteloipes op Platz Wiese op 2000. Zeker aan te bevelen zijn daarnaast tochten naar Antholz en het Gsierertal in de zijdalen. Ook een dag Oost Tirol in Oostenrijk is mogelijk. Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden onderweg waarbij aan de inwendige mens wordt gedacht.
Een dagje niet op de langlaufskis? Misschien is een sneeuwschoenwandeling een idee of een prachtige winterwandeling. (zie hierna)

Winterwandelen

Winterwandelingen zijn in voldoende mate mogelijk. Zowel in de directe omgeving van Toblach in de richting Innichen en in de richting Niederdorf, als in verderafgelegen gebieden. Deze zijn allen met bus en trein te bereiken. Bijv. naar Kreuzbergpas en vandaar naar de Nemeshut op 1900m, maar ook naar  het prachtige Fischleintal of in de omgeving van de Pragser Wildsee. Ook is het mogelijk te wandelen op 2000 meter hoogte op Platz Wiese. Daarnaast zijn er vele wandelmogelijkheden in de zijdalen zoals het Gsiessertal of het Antholzertal. Door de VVV worden er eveneens sneeuwschoenwandelingen georganiseerd.

 

Week te kort

U kunt een weekpas kopen voor de loipes in het Hoch Pustertal voor € 50,00(dit is voor het afgelopen seizoen, prijzen 2024/2025 zijn nog niet bekend). Voor € 10,00  meer hebt U er één voor het hele Dolomiti Nordic ski gebied. Met het gebruik van die weekpas kunt u ook gebruik maken van bus of trein tijdens het langlaufen in heel Zuid- en Oost-Tirol. Dit geldt overigens voor wandelaars ook in heel Zuid Tirol. Het is het mogelijk een “culturele” dag in te lassen, bijvoorbeeld het Messner museum in Bruneck, of  naar het zuidelijker gelegen Bozen!  Het natuurmuseum van de omgeving Toblach is naast de deur en zeker een bezoek waard, net als de kerk van Toblach en het verlichte kerkhof bij avond.

Eigenlijk is 8 dagen te kort!

Reis specificaties

Accommodatie
  • *** Hotel Dolomiten

Vervoer
  • Royal Class bus
Inclusief
  • 7 dgn half pension in tweepersoonskamer
  • Extra diner op vertrekdag
  • Reisbegeleiding
  • Fooien in bus en hotel
Exclusief
  • Toeslag éénpersoonskamer (8 stuks) € n.n.b.
  • Toeristenbelasting   p.p.p.d.                € n.n.b.

Reisbegeleider

Voor deze reis is Jan Knijn uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij hem terecht. Hij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis. 
U kunt hem per e-mail bereiken.

Loipes

Meer uitgebreide loipe-informatie vindt u HIER

Scroll naar boven