Sölden 2023, herfst ski/wandelreis
20 okt 2023 t/m 28 okt 2023

915,00

Nog steeds in ons reizenprogramma. Een must voor vroege wintersporters.
Ideale sportieve omstandigheden op de gletsjers en luxe relaxen in het hotel.

 • Sölden, Ötztal, Oostenrijk
 • Heen op vrijdag en terug op zaterdag.

Bijz: Aanmelden voor deze reis vanaf 5 mei 2023 10.00

Wilt u zich aanmelden voor deze reis? Log dan in via Mijn Skikring. Als u al ingelogd bent druk dan op onderstaande knop om u aan te melden voor deze reis.

Algemeen

Evenals voorgaande jaren zit ook de herfstreis naar het gezellige Sölden weer in ons programma en uiteraard wederom naar hotel Grauer Bär. Het hotel Grauer Bär ligt aan de rand van Sölden, direct aan de Dorfstrasse. Winkels, bars en restaurants bereikt u op een paar minuten te voet en vlak v oor de deur is er een bushalte. Het hotel beschikt over ruime tweepersoonskamers type A en kleinere tweepersoonskamers type B, welke door ons voor enkel-gebruik aangeboden worden. Ook zijn er meerpersoonskamers (op aanvraag), waardoor deze locatie ook interessant is voor gezinnen. De kamers beschikken over douche of bad, wc, kabel-tv, telefoon, WiFi (gratis), haardroger en kluisje. In het hotel kunt u heerlijk ontspannen in de wellness-ruimte met verschillende sauna’s en stoombaden. Ook is er een solarium en een rustruimte. De keuken is internationaal in combinatie met Tiroolse specialiteiten. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en het diner bestaat uit een 4-gangen keuzemenu met saladebuffet. Er is een skikelder met afsluitbare boxen voor ski’s en schoenen (met schoenendroger). Onze eigen bijblijfbus brengt ons van zondag tot en met donderdag naar de gletsjer. Die dagen stallen wij de ski’s en schoenen (tegen betaling) achter in de sportzaak bij de Tiefenbachgletsjer in een luxe verwarmde ruimte.

Ski- en wandelgebied

De Rettenbach- en Tiefebachgletsjers. Via de tolweg rijden wij ’s morgens van het hotel met onze eigen bus door de schitterende in herfstkleuren getooide lariksen naar het domein van koning winter. In een half uurtje kom je van de herfst in de winter. Omdat we nog in de nazomer zitten, zijn de temperaturen over het algemeen aangenaam en is het genieten in de nieuwe vers gevallen sneeuw. Voor skiërs die na de zomer niet langer kunnen wachten is dit gebied een aanrader.

Als gletsjergebied zijn de skimogelijkheden toch aanzienlijk: Meerdere 2500 m lange pisten met een minimaal hoogteverschil van 500 m. Bovendien ligt hier ’s werelds enige zwarte gletsjerafdaling! Dus een prima oefen mogelijkheid voor u, maar u komt hier ook de wereldtop tegen! Immers in de loop van de week worden hier de voorbereidingen getroffen voor de eerste wereldbeker wedstrijden reuzenslalom van het seizoen, die in het weekend plaatsvinden.

Het Ötztal is in deze tijd door de vele herfstkleuren op zijn mooist en nodigt uit tot wandelen. Er zijn vele wandelroutes uitgezet dus u kunt het uzelf gemakkelijk en moeilijk maken. De laatste vrijdag zullen wij weer, zoals gebruikelijk, een mooie wandelroute uitzetten als afsluiting van de week.

Neem voor de prijzen van kinderen even contact op met de reizenadministratie

Film

Zie een filmpje van de reiservaringen: Film Sölden

Reis specificaties

Accommodatie
 • **** Hotel Grauer Bär
Vervoer
 • Royal Class bus
Inclusief
 • 6 dgn half pension in tweepersoonskamer
 • Extra diner op vertrekdag
 • Reisbegeleiding
 • Fooien in bus en hotel
Exclusief
 • Toeslag éénpersoonskamer (7 stuks)                       € 120,00
 • Skipas 5 dagen volwassenen                                    € 257,50
 • Skipas 5 dagen senioren geb. in  1949 of eerder     € 141,50
 • Skipas 5 dagen kind geb. 2009-2015                        € 141,50
 • Skipas 5 dagen jeugd geb. 2004-2008                      € 206,00
 • Toeristenbelasting (vanaf 15 jr) p.p.p.d.                     €     4,00

Reisbegeleider

Voor deze reis is Jaap Duin uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij hem terecht. Hij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis. 
U kunt hem per e-mail bereiken.

Pistenplan

Scroll naar boven