Einruhr(Eifel) 2023, wandelreis
17 sept t/m 24 sep 2023

717,00

Na de problemen vorig jaar, waardoor onze wandelreis naar Schmallenbach in Sauerland, moest worden afgelast, hebben we dit jaar de keuze gemaakt voor het noordelijk deel van de Eifel in Duitsland op slechts 300km. van Alkmaar!!!

Waar:

 • Einruhr, gemeente Simmerath in de Eifel, Duitsland ten zuiden van Aken.
 • Heen op zondag  17 september en terug op zondag 24 september.

Bijz: Aanmelden voor deze reis vanaf 5 mei 2023 10.00

Wilt u zich aanmelden voor deze reis? Log dan in via Mijn Skikring. Als u al ingelogd bent druk dan op onderstaande knop om u aan te melden voor deze reis.

Einruhr in de gemeente Simmerath (Eifel), Duitsland.

 

Einruhr is een dorp in de gemeente Simmerath, dat aan de rand van een prachtig stuwmeer ligt, de Rursee.  De gemeente Simmerath is in 1972 ontstaan uit de samenvoeging van negentien dorpen, waarvan het dorp Simmerath het centrum vormt.  De gemeente heeft in totaal ruim 15.000 inwoners. Het oostelijke deel van het gemeentegebied wordt gedomineerd door de Rursee, een stuwmeer in de rivier de Roer, die bij Roermond in de Maas stroomt. Sinds 2014 ligt een gedeelte van de gemeente Simmerath in het National Park Eifel.

In dit gebied loopt het noordelijk deel van de Eifelsteig. De hele week is de bus bij ons, waardoor we verschillende etappes van de Eifelsteig kunnen wandelen. Hierbij komen we o.a. in het schilderachtige plaatsje Monschau en de prachtig aan de Rursee gelegen burcht Vogelsang. Een deel van de wandeling loopt langs de Rursee. De schitterende natuur met weelderige bossen en grazige weiden tussen de romantische beek- en rivierdalen en hun glooiende hellingen en de dromige blauwe stuwmeren zorgen ervoor, dat we steeds een wisselend landschap zien. Ook kan men een boottocht maken op de Rursee. We hopen op droog en zonnig weer, zodat we de wandelweek goed kunnen besteden en genieten van de mooie natuur.

We verblijven in het ***-sterrenhotel Seemöwe op basis van half pension. De kamers zijn allen voorzien van douche, wc, telefoon,  en tv en vele kamers hebben een balkon. Het hotel bevindt zich in hart van het Nationaal Park Eifel aan de rand van de prachtig Rur Stausee. Verder beschikt het over een restaurant, bar en een schitterend terras met zicht op het meer en panoramische buitenlift. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet met bio-hoek en ’s avonds een heerlijk diner.

Nieuwsgierig! Kijk ook eens op de website:   www.hotel-seemoewe.de

Vanaf 5 mei 2023 om 09.00 kunt u zich inschrijven voor deze reis.

Bekijk hier het fotoboek van Thea

Reis specificaties

Accommodatie
  • *** Hotel Seemöwe
Vervoer
 • Royal Class bus
Inclusief
 • 8 dgn half pension in tweepersoonskamer
 • Dagelijkse wandeltocht onder begeleiding
 • Reisbegeleiding
 • Fooien in bus en hotel
Exclusief
 • Toeslag éénpersoonskamer (5 stuks) €77,00
 • Toeristenbelasting p.p.p.d. ca. € 2,00

Reisbegeleider

Voor deze reis is Jan Knijn uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij hem terecht. Hij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis. 
U kunt hem per e-mail bereiken.

Kaartje omgeving Simmerath

Scroll naar boven