Paterswolde (NL) Midweek fietsvakantie
17 t/m 21 juni 2024

450,00

Fietsen in Nederland

 • Paterswolde, een plaats in het uiterste noorden van Drenthe, gemeente Tynaarlo
 • Heen op maandag, terug op vrijdag
 • Aantal beschikbare plaatsen 36

Bijz: Reis is volgeboekt. U kunt zich opgeven op de reservelijst met een berichtje aan: f.vanrooyen@ziggo.nl

 

 

 

Wilt u zich aanmelden voor deze reis? Log dan in via Mijn Skikring. Als u al ingelogd bent druk dan op onderstaande knop om u aan te melden voor deze reis.

Aanmelden nog niet/niet meer mogelijk

Fietsvakantie!

De fietsvakantie is inmiddels een terugkerende vakantie. We gaan dit jaar naar “Paterswolde” . Paterswolde is een plaats in het uiterste noorden van de Nederlandse provincie Drenthe, gemeente Tynaarlo en vormt het noordelijke gedeelte van het tweelingdorp Eelde-Paterwolde. Het ligt 10 km ten zuiden van de stad Groningen. Het is een prachtige omgeving om te fietsen of te wandelen.

De Omgeving

De fietsroute om het Paterswoldermeer van 28 km voert je vanuit het hotel naar de stad Groningen.  Zeker de moeite waard om de stad te bezoeken. Op de grens van de provincies Drenthe en Groningen fiets je langs tal van landgoederen en havezaten en door prachtige natuurgebieden. Ga je liever een keer naar het museum dan is de “Buitenplaats” een museum voor figuratieve kunst ná 1945 in Eelde een optie. Het bestaat uit een museumpaviljoen, een museumtuin met orangerie en museumcafé en het zeventiende-eeuwse Nijsinghhuis. Het museum biedt naast beeldende kunst ook een podium voor uitvoerende kunsten en literatuur.

Het hotel

Het “Fletcher Familiehotel Paterswolde” is een 4 sterrenhotel met zwembad. Het is er heerlijk vertoeven in een ongedwongen sfeer. De kamers zijn voorzien van tv, douche, toilet en föhn. Bij mooi weer kunt u gebruik maken van het grote terras. Het hotel beschikt over een ruime fietsenstalling. Ook bestaat de mogelijkheid om een fiets te huren. Een E-bike kost € 29,50 per dag. Graag vermelden bij de reservering. ’s Morgens is er een ontbijtbuffet en ’s avonds hebben we tweemaal een 3-gangen keuzemenu en tweemaal een buffet. Tevens is er gratis WiFi en voldoende parkeergelegenheid op het terrein.

Uitgebreide informatie vindt u op de website van het hotel:  www.familiehotelpaterswolde.nl.

Programma

Aankomst maandag 17 juni 2024,  eventueel een kort fietstochtje rond de 25 km.
Voor dinsdag, woensdag en donderdag worden er fietsroutes gepland. De routes variëren tussen de 50 km en 60 km en zijn altijd te verkorten via de knooppunten. Natuurlijk staat het iedereen vrij om te gaan, waar hij of zij naar toe wil.
Vertrek vrijdag  21 juni . Uiteraard kunt u op de dag van vertrek ook nog een leuke fietstocht of wandeling maken. Er zijn vele mogelijkheden.

Voor degenen, die een dag eerder willen arriveren, is er een beperkte aantal kamers beschikbaar. De reservering en betaling dient u zelf te regelen bij het hotel. Wel graag doorgeven aan Thea Knijn.

Preferenties

Als u een E-bike ( € 29,50  p.p.p.d.) wilt huren,  kunt u dat aangeven op het aanmeldformulier bij Preferenties.
Daar kunt u ook andere wensen invullen zoals: kamer delen met …. , éénpersoonskamer, dieetwensen, enz.

Reis specificaties

Accommodatie
 • Fletcher Familiehotel  Paterswolde
  Groningerweg 19
 • 9765 TA Paterswolde.
 • Tel: 050-3095400
Vervoer
 • Eigen vervoer
Inclusief
 • 4 dgn half pension in tweepersoonskamer
 • Dagelijkse voorbereide fietsroutes
 • Reisbegeleiding
 • Fooi in hotel
Exclusief
 • Toeslag éénpersoonskamer  (6 stuks) € 55,50 per dag (Comfortkamer tweepersoonskamer)
 • Fietshuur elektrische fiets € 29,50 per dag.
 • Toeristenbelasting € 1,50 per persoon per dag

Reisbegeleider

Voor deze reis is Thea Knijn uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij haar terecht. Zij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis. 
U kunt haar per e-mail bereiken, theaknijn8@gmail.com of mobiel 06-33756239

Scroll naar boven