Hochgurgl 2024, lente alpineskireis
6 – 13 april 2024

760,00

Nog even ter afsluting van het winterseizoen skiën ? Dat kan in Obergurgl/Hochgurgl, het hoogste bergdorp in Tirol.

Vaak de meeste sneeuw, zeer zonnig weer en een meer dan uitstekend hotel.

 • Ober- en Hochgurgl, Ötztal, Oostenrijk
 • Heen op zaterdag en terug op zaterdag.
 • Reizen met eigen vervoer of 9 p. busje

Bijz: U kunt zich nog aanmelden voor deze reis tot 15 december 2023.

Wilt u zich aanmelden voor deze reis? Log dan in via Mijn Skikring. Als u al ingelogd bent druk dan op onderstaande knop om u aan te melden voor deze reis.
Bekijk vooral de films onderaan de pagina!

Nog meer genieten

Al jaren in ons reisprogramma en de afsluiting van ons winterseizoen: Obergurgl/Hochgurgl, het hoogste bergdorp van Oostenrijk. Vaak de meeste sneeuw, zeer zonnig weer. Hotel Ideal bevindt zich in het hart van het skigebied Obergurgl-Hochgurgl in Oostenrijk gelegen aan de piste op 2.150 meter hoogte.
Ieder jaar maken we minstens 1 excursie naar de Schönwies-Hütte, een gemakkelijk te bereiken onweerstaanbare Hoch-Alpine ervaring.
In 2016 werd een flinke verbetering van het skigebied bij de Kirchenkar I (Official Trainingspiste US Ladiesteam in Europa) gerealiseerd: de lange sleeplift is vervangen door wel zeer royale gondeltjes. In seizoen 2018 is de Kirchenkar sectie II gerealiseerd. Eveneens met luxe 10 persoonsgondels (met zitting verwarming!). Deze lift brengt je nog eens 210 meter hoger naar 2839 m. Het dalstation van Kirchenkar I is een bijzonder gebouw, waarin een – ook voor niet motor adepten – fraai museum,  een groot restaurant en terras zijn opgenomen. In het museum staan honderden zeldzame geheel gerestaureerde en soms wel meer dan 125 jaar oude auto’s en vooral motoren opgesteld.

Ruime skimogelijkheden

Op de skipas kan men ook in Sölden o.a. skiën op de Rettenbach- en de Tiefenbachgletsjers. Daar is het in dit seizoen wel veel drukker.
Afhankelijk van de groep deelnemers gaan we vooral met particuliere auto’s waardoor het vaak (maar niet altijd) mogelijk is van huis naar hotel en vv. vervoerd te worden.
Ober/Hochgurgl is een exclusieve bestemming niet alleen voor geheide liefhebbers, wel iets anders dan de donkere dagen aan het begin van de winter.
Zon, warmte, altijd bruikbare en vaak echt goede sneeuw (waaronder ook firn !), veelal méér skibare uren, maar vooral rust en ruimte (b.v. 5 skiërs op 1,5 km piste) zonder krassende snowboarder in je nek en in het hotel wunderbare Pflegung.
We komen hier al meer dan 30 jaar, voorheen soms met meer dan 1 bus, dat hoeft helemaal niet, maar het zou eigenlijk niet hoeven verbazen.
Juist onze leeftijdsgenoten zijn enerzijds natuurlijk gewend aan alle wintersport mogelijkheden, maar zeker ook gehecht aan de veiligheid van een onvergelijkbaar ruim en rustig gebied met ongebruikelijk comfortabele – en helaas onvermijdelijk duurdere – hotels. Máár … ze zijn het dubbel en dwars waard!!

Meerijden / zelf rijden
Vermeldt bij uw aanmelding op het formulier bij ‘preferenties’ of u zelf rijdt met eigen auto (en of u eventueel passagiers kunt meenemen) of dat u liever met een ander meerijdt.

 

Films

Zie hier de film Obergurgl
Skifahren in Obergurgl-Hochgurgl

Reis specificaties

Accommodatie
 • **** Hotel Ideal
Vervoer
 • Eigen vervoer of meerijden
Inclusief
 • 7 dgn half pension in tweepersoonskamer
 • Fooien in hotel
Exclusief
 • Toeslag éénpersoonskamer € 420,00
 • Vervoer (zelf rijden of meerijden) plm € 100,00
 • Skipas 6 dgn volw. € nog niet bekend
 • Toeristenbelasting p.p.p.d. € 5,00

Reisbegeleider

Voor deze reis is Cees Burgersdijk uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij hem terecht. Hij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis. 
U kunt hem per e-mail bereiken.

Pistenplan

Scroll naar boven