Beekbergen (NL) Midweek fietsvakantie
19 t/m 23 juni 2023

315,00

Fietsen in Nederland

 • Beekbergen, is een dorp en voormalige gemeente in de Gelderse gemeente Apeldoorn
 • Heen op maandag, terug op vrijdag
 • Aantal beschikbare plaatsen 30

Bijz: 

Lees hier het verslag van margriet

Bekijk hier het fotoboek van Thea

Wilt u zich aanmelden voor deze reis? Log dan in via Mijn Skikring. Als u al ingelogd bent druk dan op onderstaande knop om u aan te melden voor deze reis.

Aanmelden nog niet/niet meer mogelijk

Fietsvakantie!

Gaat u weer mee op onze jaarlijkse fietsvakantie?  Tijdens het fietsen ontdek u hoe mooi ons eigen land is en word je je bewust dat we zorgvuldig met onze natuur moeten omgaan. Dit jaar is  gekozen voor Beekbergen. Een dorp, dat op de rand van de Veluwe ligt en net ten zuiden van de plaats Apeldoorn en buiten de bebouwde kom gedomineerd wordt door de bossen in het zuidwesten en landbouwgrond in het noordoosten. Het is een omgeving met prachtige ongerepte natuur en hierdoor een ideale bestemming voor fietsers én wandelaars. Denk maar aan het Nationale Park de hoge Veluwe, één van de bekendste natuurgebieden van Nederland. Vanuit het hotel biedt de omgeving dan ook voldoende mogelijkheden aan de wandelaars.

De Omgeving

Beekbergen ligt in een bosrijke omgeving, in de nabijheid van Hoenderloo, Loenen, Ugchelen en Apeldoorn met park en paleis het Loo. Het dorp heeft een hervormde kerk, die dateert uit de 15e eeuw en een oude watermolen, die op verzoek kan worden bezocht. We bevinden ons aan de rand van Beekbergen, midden op de Veluwe met 2 nationale parken in de buurt. Ten eerste  het park Veluwe Zoom, waar ook twee fietstochten doorheen lopen en het park Hoge Veluwe. Het park Veluwezoom is vrij heuvelachtig met mooie vergezichten zoals op de ruim 100m. hoge Posbank. Het park Hoge Veluwe kan alleen bezocht worden door entree te betalen. Dit kost € 12,30 per dag, waarbij inbegrepen een bezoek aan het Museonder. Tegen betaling kunnen het jachtslot Hubertus en het Kröller Muller museum met zijn unieke collectie van Vincent van Gogh worden bezocht. Eén fietsroute gaat om het park heen, maar kan ook, tegen betaling, doorkruist worden. Uiteraard wordt het mosterdstadje Doesburg bezocht en het stadje Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Beiden zijn gelegen aan de andere kant van de IJssel, waarbij we de oversteek maken met het veerpontje.

Het hotel

Hotel “Het Veluwse Bos” is een 3 sterren hotel, gelegen te midden van een glooiend gebied van beekdalen, bossen en stuwwallen.  De hotelkamers van het Fletcher hotel-restaurant  “Het Veluwse Bos” zijn  voorzien van televisie en badkamer. Er is ook een ruimte waar we in de avond gezamenlijk kunnen zitten. Bij mooi weer staat ons een groot terras ter beschikking. Het hotel heeft E-bikes te huur en er is een overdekte fietsenstalling aanwezig. De dag start met een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.
Uitgebreide informatie vindt u op de website van het hotel  www.hotelhetveluwsebos.nl

Programma

Aankomst maandag 19 juni 2023 eventueel een kort fietstochtje rond de 25 km.
Dinsdag, woensdag en donderdag worden er fietsroutes gepland. De afstanden liggen tussen de 50 en 60 km en zijn altijd te verkorten via knooppunten.
De routes krijgt u de avond ervoor tijdens het diner uitgereikt. Ook zullen er wandelroutes zijn.
Vertrek vrijdag  18 juni . Uiteraard staat het u vrij op de  vertrekdag ook een leuke route te fietsen of wandelen, of een andere bezigheid te kiezen.

Preferenties

Als u een E-bike ( € 25 p.p.p.d.) wilt huren,  kunt u dat aangeven op het aanmeldformulier bij Preferenties.
Daar kunt u ook andere wensen invullen zoals: kamer delen met …. , éénpersoonskamer, dieetwensen, enz.

Reis specificaties

Accommodatie
 • ***  Fletcher Hotel-Restaurant Het Veluwse Bos
  Arnhemseweg 520-524
 • 7361 CN Beekbergen
 • Tel: 055-5061393
Vervoer
 • Eigen vervoer
Inclusief
 • 4 dgn half pension in tweepersoonskamer
 • Dagelijkse voorbereide fiets/wandeltocht
 • Reisbegeleiding
 • Fooi in hotel
Exclusief
 • Toeslag éénpersoonskamer  (6 stuks) € 70
 • Fietshuur elektrische fiets € 25,00 per dag.
 • Toeristenbelasting € 3,00 per persoon per dag

Reisbegeleider

Voor deze reis is Thea Knijn uw reisbegeleider. Voor alle vragen over deze reis kunt u bij haar terecht. Zij is uw aanspreekpunt vóór, tijdens en na de reis. 
U kunt haar per e-mail bereiken of mobiel 06-33756239

Scroll naar boven