11 – Reisverslag Lochem 2021

door Joanna Klusman.

Op maandag morgen druppelden de deelnemers vanaf 12 uur binnen bij het Hotel “Hof van Gelre. Degenen die zelf de fiets hadden meegenomen, gingen al snel op weg om het rondje Lochem (26,66 km) te rijden. Er waren ook een aantal, waaronder Ellen en ik, die te voet Lochem gingen verkennen. Het weer was vanaf het eerste moment uitstekend, dus geluncht werd er al snel onder een grote parasol.

Om 17.45 werden we door de eigenaar van het Hotel warm welkom geheten en aansluitend konden we heerlijk buiten dineren! Tot laat konden we genieten van bijna Zuid Franse temperaturen. Helaas waren de nacht temperaturen ook tropisch: het waren de hele week “plaknachten”.

Dinsdag 15 juni stond de rit Zutphen (63,90 km) op het programma. Als vanzelf vormden zich groepjes en vanaf 9 uur vertrokken we welgemoed de natuur in. Helaas waren we iets te vroeg toe aan koffie: veel tentjes waren niet of nog niet open. We moesten geduld hebben tot Zutphen. Maar ons geduld werd beloond: de koffie was heerlijk, evenals de taart en ook het terras was niet verkeerd. Daarna weer snel op de pedalen, maar Bank was iets te voortvarend en miste een stoepje. Hij ging soepeltjes onderuit. Hier en daar had hij een schaafwond, maar klagen deed hij niet! Toen we weer uit Zutphen waren vertrokken en langs de rivier reden, hoorden we geklepper, dat volgens ons duidelijk werd veroorzaakt door een ooievaar! Dus stapten we af en spotten inderdaad 3 ooievaarsnesten! Er zijn een paar mooie foto’s gemaakt als bewijs. We hebben nog enkele malen gepauzeerd in de schaduw en toen weer richting Lochem. Op nog een half uurtje rijden van het Hotel sloten we ons aan bij een andere groep fietsers. Toen sloeg het noodlot toe: Tiny nam de bocht te scherp en kwam helemaal verkeerd op het scherpe grind terecht. Het was echt een heel vervelende valpartij. Er moest zelfs een ambulance aan te pas komen om haar wonden te laten verzorgen. En om te checken of ze een hersenschudding had. Ze moest helemaal naar Winterswijk. We waren allemaal van slag. Het duurde best lang voor ze met Tom terug kwam: met 3 hechtingen aan haar slaap! Het drukte ons wel met de neus op het feit, dat een fietshelm geen overbodige luxe is.

Woensdag naar Holten (63,82 km) en naar Overijssel.(deze ochtend verscheen Ellen bij de fietsenstalling mét helm op!)Er werden weer andere groepjes gevormd en wederom was het weer onberispelijk! Dus toen we onderweg op een paradijselijk terras belandden, waren we niet onder de indruk van het bord: “Verwarmd Terras.”. Onderweg zagen we mooie kastelen en prachtige, glooiende landschappen, met veel hazen er in. De bospaden werden steeds stoffiger en het zand muller, dus soms was het oppassen geblazen! Persoonlijk was ik wel blij om terug te zijn bij het hotel, vanwege gevoelige zitbotjes! Deze avond werden wij verwend met koud-en-warm buffet, dus die avond kon ook niet meer stuk.

Donderdag naar Neede-Diepenheim (49,25km). Deze fietstocht heb ik aan mij voorbij laten gaan, dus was ik afhankelijk van het verslag van anderen. Eén van de bijzonderheden, behalve weer prachtige natuur en rustieke plaatsjes, was het meegenomen serviesgoed.

Als ik het goed heb, was het Elly die iets wist wat veel anderen niet wisten, namelijk dat je bij een bepaalde gelegenheid gratis koffie kon krijgen, bij inlevering van een antiek koffie kopje!, origineel idee!! Verder hoorde ik bij de aankomst van de vermoeide fietsers, dat het wel een “puzzeltocht” was geweest.

Vrijdag naar Borculo (46,32km).op deze laatste dag ging niet iedereen meer mee. Sommigen vertrokken na het ontbijt. Waren verzadigd van de tochten en het heerlijke zomer weer. De over gebleven fietsers hebben niet hele rondje gereden, maar zijn na Borculo teruggegaan. De koffie werd gedronken bij de historische pleisterplaats aan de Hessenweg. een prachtige plek! Alleen Thea en Jan waren de doordouwers, die hebben de volledige route afgelegd. Enkele deelnemers hebben tot slot nog geluncht op het beschaduwde terras van het Hotel en afscheid genomen van de oor-loze kat . Daarna is iedereen voldaan weer naar huis vertrokken.

Het slagen van deze heerlijke vakantie-fietsweek is mede te danken aan de uitstekende organisatie en voorbereiding: de reservering van het juiste hotel, het plannen van geweldige fiets routes én het gastvrouw schap van ons aller: Thea Knijn! Dank je wel, Thea.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven