10 – Reisverslag Vledder 2020

Bekijk het fotoboek van Thea:

 

Een fantastische fietsweek in Drenthe

15 – 19 juni 2020

Het idee om voor de leden een fietsweek te organiseren werd door Thea Knijn en Ab Plugge met enthousiasme ontvangen, waarna de voorbereiding serieus werd opgepakt. Besloten werd om voor de provincie Drenthe te kiezen. Vledder werd gekozen als uitvalsbasis, waardoor er ook uitstapjes naar Friesland en Overijssel mogelijk waren.

Door de corona vielen er helaas een aantal deelnemers af, echter wandelaars van de afgelaste Alkmaarse 4-daagse zagen juist weer een kans om toch met Skikring Alkmaar mee te gaan. Uiteindelijk bleek de groep uit 23 deelnemers te bestaan, waarvan ongeveer de helft met een E-bike op pad ging.

Voor iedere dag was er een route uitgestippeld via route.nl. Met behulp van een uitgeprinte fietsroute met daarop de routenummers en knooppunten kon iedereen zijn gang gaan. Groepjes werden zelf gevormd en wisselden ook wel per dag.

Zo kon men maandag 2 routes fietsen, een rondje Vledder-Willemsoord-Eesteren van 22 km en de route Vledder – Diever van 29 km door het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Op dinsdag stond Vledder – Appelscha, 62 km, op het programma. Een afwisselend landschap van bos en weide. We kregen een lunch door de Skikring aangeboden, die de deelnemers zelf aan het ontbijt konden samenstellen. Het hotel zorgde nog voor een extra pakje sap om mee te nemen. In Appelscha troffen we andere deelnemers op het terras voor de koffie en in Dwingeloo wisten Jopie, Michda en Ria de weg naar een ijssalon, waar uit vele smaken ijs gekozen kon worden.

Voor de woensdag stond Vledder – Giethoorn, 63 km, op het programma. Toos en Ab hadden deze dag voorbereid en uitgewerkt. Door de corona kon de geplande boottocht door Giethoorn niet doorgaan. Omdat we met de fiets aan de hand door de plaats liepen, kregen we toch alle tijd om de mooie huizen, tuinen en doorkijkjes te bewonderen. De tocht was leuk afwisselend met bos, heide, hunebedden en veengronden, met koffie in Steenwijk, lunch in Giethoorn en ijsje in Havelte.

s Avonds met zijn allen een uurtje bowlen in het hotel, aangeboden door de Skikring.

Donderdag begon met miezerige regen, de voorspelde buien en het onweer bleven ons gelukkig bespaard en om 12.00 uur konden de regenpakken uit. Net als de eerdere dagen konden we weer in ons shirtje fietsen en genieten van de weidse en waterrijke uitzichten rond Kalenberg en de Weerribben, afstand ca. 65 km. Door de regen was het bij de vele bruggetjes extra opletten voor gladheid. Agaath werd hiervan slachtoffer; Zij werd na een bezoek aan de huisartsenpost en 15 hechtingen boven haar knie rijker door het hotel opgehaald en keurig naar Vledder terug gebracht.
Na het diner bedankte Thea het hotelpersoneel voor de goede zorgen en de royale gastvrijheid.


Vrijdag trok iedereen zijn eigen plan. Gekozen kon worden uit de fietstocht Vledder – Dwingeloo, 57 km, of voor een kortere route van de maandag in combinatie met een bezoek bij familieleden of een museum om daarna op eigen gelegenheid weer huiswaarts te keren.

Geconcludeerd kan worden dat Nederland als vakantieland zeer de moeite waard is. Met het nodige geluk en de weersgoden aan onze kant hebben we een prachtige mooie fietsweek beleefd in een uitstekend hotel. Deze nieuwe activiteit verdient het zeker om als vast onderdeel in het reisprogramma opgenomen te worden. Er kunnen nog heel veel regio’s verkend worden!

Clementine Faes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven